Meteen naar de inhoud
VSO Beoordeling » Vaststellingsovereenkomst » Vergoeding van kosten voor juridische bijstand

Vergoeding van kosten voor juridische bijstand

U bent op het punt gekomen dat u de vaststellings- of beëindigingsovereenkomst gaat ondertekenen. De afspraken die zijn gemaakt met de werkgever lijken op het eerste gezicht juist en redelijk. En ook de inhoud van de vaststellingsovereenkomst lijkt compleet. Wat houdt u tegen om de vaststellingsovereenkomst te ondertekenen?

Een check is verstandig

Het is verstandig om de vaststellingsovereenkomst te laten checken door een arbeidsrechtadvocaat of jurist. De afspraken over onder andere de ontslagvergoeding en de aanspraak op een WW-uitkering zijn immers niet dagelijkse kost voor de werknemer. Het is uiterst vervelend als u een vaststellingsovereenkomst ondertekent en het UWV vervolgens geen WW-uitkering toekent.

Wij horen u denken dat het laten controleren van een vaststellingsovereenkomst geld kost. Er zijn echter mogelijkheden om u vso te laten controleren zonder dat het u geld kost.

Een vergoeding van kosten is gebruikelijk

De meest twee voorkomende wijzen om een vergoeding van kosten te bewerkstellingen:

Vergoeding door de werkgever

In de vaststellingsovereenkomst worden doorgaans meerdere financiële regelingen opgenomen. Denk daarbij aan de ontslagvergoeding, terugbetaling van studiekosten en een eindafrekening.

Het is ook mogelijk een regeling te treffen over het inschakelen van een juridische deskundige. Hoewel de werkgever niet verplicht is een dergelijke regeling te treffen, is het (in de meeste gevallen) wel redelijk als de werkgever een vast bedrag budgetteert.

In de praktijk betekent dit dat een regeling wordt getroffen waarbij de werkgever een bedrag van €500,- of €750,- vrijstelt voor het inschakelen van een arbeidsrechtadvocaat of jurist.

Andere mogelijkheid

Een andere mogelijk is het inschakelen van een pro-deo advocaat. Dit kan als u al hebt getekend en tijdens de bedenktijd advies wilt of eventueel wilt ontbinden. De werkzaamheden van een pro-deo advocaat worden betaald door de overheid. Of u in aanmerking komt kunt u hier terug lezen.

Schakel ons in

Wij hebben de arbeidsrechtadvocaten en juristen in huis die u graag adviseren over uw (concept-)vaststellingsovereenkomst. U heeft de mogelijkheid om het contactformulier in te vullen. Of u kunt bellen naar het nummer 088 1810 343.

Bel ons nu voor vrijblijvend advies: 088 - 1810 343

X