Meteen naar de inhoud
VSO Beoordeling » Vaststellingsovereenkomst » Inhoud vaststellingsovereenkomst

Inhoud vaststellingsovereenkomst

Stel u krijgt een vaststellingsovereenkomst (of beëindigingsovereenkomst) aangeboden door uw werkgever. De reden? Er is bijvoorbeeld geen werk meer voor u als werknemer omdat processen zijn geautomatiseerd. Of er is een arbeidsconflict ontstaan en mediation heeft geen uitkomst geboden. Lees hier verder als je meer wilt weten over mediation, een mediation advocaat in wilt schakelen of hulp wil van een zakelijk mediator bij een zakelijk geschil.

U bent het er wel mee eens om de arbeidsovereenkomst te laten beëindigen. Dan is het voor u wel heel belangrijk om te weten wat u allemaal kunt afspreken in de vaststellingsovereenkomst. U moet namelijk niet slechter af zijn met een vaststellingsovereenkomst.

Wist u bijvoorbeeld dat een vaststellingsovereenkomst altijd schriftelijk moet worden overeengekomen? Een mondelinge vaststellingsovereenkomst is niet geldig. Bovendien is de inhoud van een vaststellingsovereenkomst vormvrij. Wij leggen u uit wat u allemaal kunt afspreken en waar u om moet denken.

Inhoud vaststellingsovereenkomst

Een vaststellingsovereenkomst kan afspraken bevatten over:

Zoals u ziet kan de inhoud van een vaststellingsovereenkomst uitgebreid zijn. In de meeste overeenkomsten zult u niet alle onderwerpen voorbij zien komen. Dit neemt niet weg dat het goed is om te weten wat allemaal mogelijk is.

Vraag hulp

Het is raadzaam hulp van een arbeidsrechtadvocaat of jurist te vragen. Beide specialisten kunnen helpen bij het onderhandelen en u voorzien van tips & tricks. Het controleren van de vaststellingsovereenkomst is ook een bezigheid waar de specialisten u bij kunnen helpen. Zo weet u zeker dat u de vaststellingsovereenkomst veilig kunt ondertekenen.

Wilt u onze hulp? Vul dan het contactformulier in of bel ons op het nummer 088 1810 343. 

Bel ons nu voor vrijblijvend advies: 088 - 1810 343

X