Meteen naar de inhoud

Voor werkgevers

Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden

De standaard vaststellingsovereenkomst is er een die betrekking heeft op het beëindigen van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Het model is zeer veel gebruikt en bevat alle standaard clausules en is WW-vriendelijk. Dit laatste houdt in dat de werknemer geen problemen hoeft te verwachten bij het UWV bij het doen van een WW-aanvraag.  

Uiteraard is de praktijk niet standaard. Het komt vaak voor dat werknemers/werkgevers in een conflict zijn geraakt. Wanneer dit verwacht wordt, kan het zo zijn dat de werkgever een uitgeklede vaststellingsovereenkomst aanbiedt (waarbij bijvoorbeeld geen vrijstelling van werkzaamheden geldt of dat de werknemer gehouden wordt aan het relatie- en of non-concurrentiebeding). Het kan ook zijn dat de werknemer zich bijvoorbeeld ziek heeft gemeld en juist een hogere vergoeding eist dan de wettelijke transitievergoeding in ruil voor een beter-melding.

Het standaard model is geschikt wanneer beide partijen zonder moeilijkheden uit elkaar willen. Wanneer er toch moeilijkheden zijn of dreigen, is het goed dat u zich bij laat staan door een professional. Deze kan u adviseren, de onderhandelingen voeren en eventueel procederen wanneer dit (onverhoopt) nodig mocht zijn.  

Download nu een vaststellingsovereenkomst voorbeeld

Direct een voorbeeld van een vaststellingsovereenkomst downloaden zonder uw gegevens achter te laten.

Download een vaststellingsovereenkomst voorbeeldBekijk een voorbeeld online

Controleren van een VSO

Advies bij een VSO

Voorkomen van ontslag

Onderhandelen over een VSO

Neem nu contact met ons op

088 1810 380

Tijdens de kantooruren

Nieuws

Transitievergoeding mislopen

Als de werkgever het dienstverband beëindigd bestaat er recht op een transitievergoeding. Als de werknemer het initiatief neemt, is er geen recht op een transitievergoeding.…

Bel ons nu voor vrijblijvend advies: 088 - 1810 343

X
×