Juridische Beoordeling van Opzegtermijn in de CAO Jeugdzorg
Op basis van de informatie die je hebt verstrekt, lijkt je vraag betrekking te hebben op de juiste toepassing van de opzegtermijn zoals die is vastgelegd in de CAO jeugdzorg en je arbeidsovereenkomst. Laten we de belangrijkste juridische overwegingen bekijken:
1. Opzegtermijn in de CAO en Arbeidsovereenkomst
- De CAO en je arbeidsovereenkomst geven beide aan dat er een opzegtermijn van twee maanden geldt voor zowel de werkgever als de werknemer.
- Als je vandaag een vaststellingsovereenkomst (VSO) hebt ontvangen waarin de werkgever de arbeidsovereenkomst per 1 maart beëindigt, lijkt dat niet overeen te komen met de vereiste opzegtermijn van twee maanden.
2. Gevolgen voor Werkloosheidsuitkering (WW)
- Een correcte naleving van de opzegtermijn kan belangrijk zijn voor je recht op een WW-uitkering. Het niet respecteren van de opzegtermijn kan namelijk invloed hebben op wanneer je recht hebt op een WW-uitkering.
- Als de arbeidsovereenkomst officieel per 1 maart eindigt zonder de vereiste opzegtermijn in acht te nemen, kan dit inderdaad betekenen dat je pas later recht hebt op WW, namelijk vanaf 1 mei.
3. Aanbevelingen
- Neem contact op met je werkgever en wijs hen op de opzegtermijn zoals die in de CAO en je arbeidsovereenkomst is vastgelegd.
- Overweeg juridisch advies in te winnen bij een arbeidsrechtadvocaat of je vakbond om je positie te versterken en eventuele gevolgen voor je WW-uitkering te voorkomen.
Als de werkgever instemt met een beëindigingsdatum die de opzegtermijn respecteert, kan dit eventuele problemen met betrekking tot je WW-uitkering helpen voorkomen.