Meteen naar de inhoud
VSO Beoordeling » Nieuws » Waarom wijst ex-werkgever scholingsaanvragen na 2 jaar af?

Waarom wijst ex-werkgever scholingsaanvragen na 2 jaar af?

    Juridische Analyse van de Situatie

    Inleiding

    De vraag betreft een situatie waarin een bedrag voor scholing en outplacement openstaat twee jaar na het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst (vso) en de ex-werkgever aanvragen voor scholing afkeurt. Dit roept juridische vragen op over de naleving van de afspraken in de vaststellingsovereenkomst en de redelijkheid van de eisen die de ex-werkgever stelt.

    Analyse

  • Vaststellingsovereenkomst (vso): Een vso is een overeenkomst tussen werkgever en werknemer waarin afspraken worden vastgelegd over de beëindiging van het dienstverband. Deze overeenkomst is juridisch bindend.
  • Contractuele Afspraken: De inhoud van de vso is leidend. Hierin zou moeten staan aan welke voorwaarden de scholing moet voldoen en binnen welke termijn deze moet worden aangevraagd en gevolgd.
  • Redelijkheid en Billijkheid: Als de ex-werkgever nieuwe kaders stelt die niet in de oorspronkelijke vso zijn opgenomen, kan dit strijdig zijn met de beginselen van redelijkheid en billijkheid die in het Nederlandse contractenrecht worden gehanteerd.
  • Geschillenbeslechting: Indien de ex-werkgever zich niet houdt aan de afspraken in de vso, kan dit worden aangemerkt als een contractbreuk. In een dergelijk geval kan het zinvol zijn om juridisch advies in te winnen of een juridische procedure te overwegen.
  • Conclusie

    De situatie is juridisch gerelateerd aangezien het gaat om de naleving van een vaststellingsovereenkomst. Het is raadzaam om de vso zorgvuldig te controleren en mogelijk juridisch advies in te winnen om te bepalen of de ex-werkgever zijn verplichtingen niet nakomt en om verdere stappen te ondernemen.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Bel ons nu voor vrijblijvend advies: 088 - 1810 343

    X