Vaststellingsovereenkomst en Opzegtermijn
Bij het opstellen van een vaststellingsovereenkomst (VSO) tussen een werkgever en een werknemer is het belangrijk om rekening te houden met de opzegtermijnen zoals die wettelijk en contractueel zijn vastgelegd. In jouw situatie, waar er in de arbeidsovereenkomst geen specifieke opzegtermijn is genoemd, gelden de wettelijke opzegtermijnen. Hier is hoe je dit kunt benaderen:
Wettelijke Opzegtermijn
Bij een vaststellingsovereenkomst is het in principe aan beide partijen om te onderhandelen over de voorwaarden, inclusief de opzegtermijn. Vaak wordt in een VSO afgeweken van de standaard opzegtermijnen, mits beide partijen daarmee instemmen.
Aanbeveling
Het is gebruikelijk om bij het opstellen van een VSO de opzegtermijn van de werkgever aan te houden als basis, aangezien deze langer is. Dit biedt de werknemer meer bescherming en tijd voor de overgang naar een nieuwe situatie. Echter, als beide partijen akkoord gaan, kan een andere termijn worden overeengekomen. Het is altijd aan te raden om juridisch advies in te winnen bij het opstellen van een VSO om ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de wet- en regelgeving en dat de belangen van beide partijen goed worden behartigd.