Meteen naar de inhoud
VSO Beoordeling » Ontslag met wederzijds goedvinden

Ontslag met wederzijds goedvinden

Stel, uw werkgever wil een gesprek met u. Tijdens het gesprek zegt uw werkgever dat ze een beëindigingsovereenkomst voor u hebben opgesteld. Uw werkgever wil uw dienstverband beëindigen met wederzijds goedvinden. U komt thuis en wil meer weten over ontslag met wederzijds goedvinden. Daarom hebben wij dit artikel geschreven.

Ontslag

Uw werkgever wil u ontslaan. En wil dit met de beëindigingsovereenkomst (of vaststellingsovereenkomst) in goede banen leiden. Met de vaststellingsovereenkomst kan de werkgever voorkomen dat hij naar het UWV of de rechter moet stappen. Als de werkgever u een vaststellingsovereenkomst onder de neus drukt schrikt u waarschijnlijk. Het is immers niet leuk te moeten horen dat uw werkgever de arbeidsrelatie wil verbreken. Daarom moet u ook zeker niet direct tekenen. Neem de concept-vaststellingsovereenkomst mee naar huis en lees deze rustig door.

Met wederzijds goedvinden?

U heeft de vaststellingsovereenkomst doorgelezen. En eigenlijk bent u het wel eens met de beëindiging van uw contract. U stemt dus in met het ontslag. Dat betekent wederzijds goedvinden. Uw werkgever wil de arbeidsrelatie al beëindigen en u verzet zich hier niet tegen. Beide partijen vinden het dus goed. Maar dat betekent nog niet dat u de beëindigingsovereenkomst al tekent! U kunt namelijk nog onderhandelen over de inhoud. Het is onverstandig meteen te tekenen, omdat de werkgever het concept heeft opgesteld. Die houdt natuurlijk met name rekening met de eigen belangen. Heeft u geen idee wat u allemaal kunt afspreken? Lees dan ons artikel over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst! En laat het concept checken door een jurist.

Tijdens ziekte

Wij raden u af (zomaar) een vaststellingsovereenkomst te tekenen als u ziek bent. Tijdens ziekte heeft u recht op doorbetaling. Als u dan een vaststellingsovereenkomst tekent kan het UWV u een WW-uitkering weigeren. Waarom? Omdat u het UWV misschien benadeelt met het tekenen van een beëindigingsovereenkomst. U had immers recht op doorbetaling. En dan zit u zonder loon en zonder WW-uitkering. Wil u juist ziek uit dienst maar wil de werkgever uw arbeidscontract niet beëindigen? Dan is er wellicht sprake van een slapend dienstverband. De werkgever wil uw contract dan niet stoppen vanwege de transitievergoeding. Meer lezen over de transitievergoeding? Klik dan hier. Lees hier meer over een slapend dienstverband!

Het recht op WW

U moet sowieso opletten bij het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst. U moet er voor zorgen dat u uw recht op WW behoudt. Wij hebben hierover een artikel geschreven, wat u hier kunt lezen. Wilt u daarnaast weten wat u nog meer kunt afspreken in een vaststellingsovereenkomst? Lees dan hier meer.

Uw vaststellingsovereenkomst laten checken

Wij noemden het al. Het is verstandig uw vaststellingsovereenkomst te laten checken voor u tekent. Dan kunt u de best mogelijke afspraken voor uzelf maken in de vaststellingsovereenkomst. Uw werkgever doet dit niet voor u! Kom voor uzelf en uw rechten op en laat uw beëindigingsovereenkomst checken door een jurist. Kijk of uw werkgever daarvoor een budget geeft. Dan hoeft u zich ook geen zorgen te maken over kosten. Bel … of vul het contactformulier in. Klik op onderstaande knop!

Bel ons nu voor vrijblijvend advies: 088 - 1810 343

X